Клітковина не засвоюється. Чому? І чи добре це?

Коваль Анастасія
Оригінал допису

Клітковина є в кожній тарілці «здорового харчування», але мало хто розуміє, що вона взагалі робить.

Клітковина - це теж вуглеводи. Але особливі.

Наші травні ферменти просто не вміють їх розщеплювати: у них “інші замки”, до яких у нас немає "ключів".

Тому клітковина:

🌿 не дає енергії напряму,

🌿 майже не підвищує цукор у крові,

🌿 доходить до товстого кишечника майже “цілою”.

І саме там починається магія: бактерії у кишечнику “з’їдають” клітковину та утворюють певні речовини, які живлять наші кишкові клітини, зміцнюють слизову, знижують запалення і навіть впливають на роботу імунітету.

Тобто, клітковина не живить нас безпосередньо - вона годує наших бактерій, а вже вони дбають про наше здоров’я.

Тож коли додаєш овочі чи цільнозернові, ти годуєш не себе, а свій мікробіом ❤️

#клітковина #дієтологонлайн #здоровехарчування