google-play Про проект Згода користувача Політика конфіденційності

Секрети планування меню на тиждень

Фармага Марта
Оригінал допису

Плануй своє харчування

Якісне планування - наше все! Воно економить наш час, кошти та енергію. І це я знаю не з книжок 😉 Особисто я стараюся завжди на вихідних виділити час на планування меню на тиждень, скласти списки продуктів і страв із них.

Ось кілька простих порад, які випрацювала роками, які допоможуть тобі створити своє ідеальне меню:

✔️Склади список продуктів📝 Заздалегідь обміркуй, що можна приготувати та склади список потрібних інгредієнтів. Це зекономить кошти та час, а ще врятує від випадкових покупок. Памʼятай, що додати до списку обовʼязково потрібно овочі, фрукти, цільнозернові продукти, рослинний та тваринний білок та здорові жири

✔️Врахуй свої вподобання❤️ Саме так! Не потрібно мучити себе, харчуватися по заздалегідь кимось складених списках, купувати готові меню в інтернеті! Це все викинуті кошти на вітер! Не змушуйте себе їсти те, що не подобається. Обирай корисні страви та поєднання, які тобі смакують, інакше мотивації продовжувати далі не буде🤷‍♀️

✔️Готуйте заздалегідь🧑‍🍳 Виділи час на вихідних для приготування основних страв та заготовок. Це допоможе тобі зекономити час протягом тижня та уникнути спокус купувати вже готові страви

✔️Збалансований раціон🥗 Стеж, щоб кожен прийом їжі включав білки, жири та вуглеводи. Це забезпечить тривале відчуття ситості та стабільний рівень енергії цілий день

✔️Різноманітність🥘 Спробуй нові рецепти та продукти, щоб урізноманітнити свій раціон. Це допоможе не нудьгувати та забезпечить організм усіма корисними речовинами

Напиши в коментарях, яких секретів планування меню на тиждень дотримуєшся ти 🍏🥦🍴

А в каруселі шукай мій варіант меню на тиждень у червні 🍒 нехай він тебе надихне 😊

🎠Понеділок

 - Сніданок: Омлет з помідорами та шпинатом, цільнозерновий тост з авокадо.

- Обід: Куряче філе на грилі з печеною картоплею та салатом з молодої капусти та зелені.

- Вечеря: Овочевий суп з броколі та морквою, цільнозерновий хліб.

  Вівторок

 - Сніданок: Вівсянка з фруктами, горіхами та арахісовою пастою

 - Обід: Бакаляу з картопляним пюре та салатом з свіжих овочів

- Вечеря: Помідоровий суп з рисом

Середа

- Сніданок: Солені сирники, авокадо, овочі

 - Обід: Лосось печений, рис, тушкований шпинат

 - Вечеря: Спагетті з овочами

Четвер

 - Сніданок: Варені яйця, цільнозерновий тост з шинкою, помідори.

 - Обід: Тушена телятина з гречкою та салатом з огірків і помідорів.

 - Вечеря: Грецький салат з фетою та оливками.

П'ятниця

 - Сніданок: Омлет з грибами, шпинатом та сиром, цільнозерновий хліб.

 - Обід: Курячі котлети з цільнозерновими макаронами та овочеве рагу

 - Вечеря: Овочевий суп Мінестроне.

Субота

 - Сніданок: Яєчня з шинкою, овочі та гречана каша.

 - Обід: Печена риба (минтай) з овочами та булгур.

- Вечеря: Овочеве рагу

Неділя

- Сніданок: Млинці з твердим сиром та куркою, овочі.

 - Обід: Тефтелі з курятини з кіноа та салатом з огірків, помідорів та оливкової олії.

- Вечеря: гречка з салатом з домашнього сиру та овочів