google-play Про проект Згода користувача Політика конфіденційності

Коли найкраще їсти солодке?

Фармага Марта
Оригінал допису

Якщо солодке — ваша слабкість (і сила водночас), важливо знати одне правило:

справа не лише в тому, що ви їсте, а й коли.

Бо час вживання десертів — реально має значення!

Найгірший варіант — на голодний шлунок.

Здається, що зранку «чай з печивом», «круасан», «сирники з варенням» — то щось безневинне.

Але саме в цей момент:

• рівень цукру в крові злітає до небес

• інсулін кидається рятувати ситуацію 😣

• а ви через годину знову хочете їсти й берете, звичайно, щось солоденьке 🤤

І ось так непомітно запускається глюкозна гойдалка, яка втомлює, викликає апатію та робить ще більший апетит.

Тож коли ж можна?

Найкращий момент для солодкого — після основного прийому їжі. Тобто десерт має залишатись десертом!

Коли в шлунку вже є:

• овочі (клітковина)

• білок та жири

• складні вуглеводи

Тоді невелика порція солодкого вже не викличе такого стрибка глюкози. Організм підготовлений, травлення працює, і «цукрова атака» стане м'якшою.

Ідеально — з’їсти солодке після обіду.

Це час, коли ми найменш вразливі до коливань глюкози.

Плюс — отримуємо максимум задоволення з мінімумом шкоди.

Зберігай цей пост, якщо хочеш їсти солодке без докорів сумління! А в наступних дописах — розповім на цю тему більше!