Відомо, що під час кулінарної обробки овочів, частина їх корисних властивостей втрачається.
📝 Зберігай кілька порад, як зберегти максимальну кількість вітамінів та мінералів:
✔️Не перегрівай! Висока температура руйнує вітаміни. Використовуй пароварку або тушкуй на середньому вогні.
✔️Мінімум води💧 Вари овочі в мінімальній кількості води. Це допоможе зберегти водорозчинні вітаміни, такі як вітамін С та групи В.
✔️Не переварюй! Переварювання робить овочі м’якими та руйнує багато корисних речовин. Готуй їх «аль денте» - трохи хрусткими
✔️Зберігай шкірку! У шкірці овочів міститься багато поживних речовин. Якщо це можливо, не очищай її перед приготуванням
✔️Використовуй швидке охолодження🧊Після варіння швидко охолоди овочі під холодною водою. Це зупинить процес готування і збереже колір та текстуру
✔️Розумно обирай методи приготування🥘 Гриль, запікання або приготування на пару зберігають більше корисних речовин, ніж варіння чи смаження
✔️Додавай жири🥄 Деякі вітаміни, такі як A, D, E та K, краще засвоюються з жирами. Додай трохи оливкової олії до тушкованих овочів
Зберігаючи корисні властивості овочів, ми робимо свій раціон багатшим та кориснішим для здоров’я! 🥦🥕💚
Не забудь про ❤️