google-play Про проект Згода користувача Політика конфіденційності

Їжа, яку слід уникати під час вагитності

Свистун Катерина
Оригінал допису

Обовʼязково зберігайте 📌

❌Категорія продуктів, які можуть містити бактерію Listeria та бути причиною лістеріозу, що призводить до викидня або мертвонародження:

👉🏻продукти виготовлені з непастеризованого молока, наприклад мʼякий зрілий козячий сир; блакитні сири: горганзола, рокфор (якщо не варені до кипіння на пару), сири з білою пліснявою: брі, камамбер;

👉🏻непарстерезоване коровʼяче, козяче, овече молоко та вершки.

👉🏻риба холодного копчення, вʼялена риба;

❌Категорія продуктів, які можуть викликати токсоплазмоз, що може бути причиною викиднів:

👉🏻сире мʼясо;

👉🏻печінка та продукти з неї (містить забагато вітаміну А, за може мати тератогенни ефеки на плід, у випадку передозування);

👉🏻всі види паштетів, включаючи вегетаріанські;

👉🏻мʼясо дичини: гуска, куріпка, фазан (може містити свинець);

❌Категорія продуктів, які можуть викликати сальмонельоз та призвести до харчового отруєння:

👉🏻сирі або частково варені яйця (курині, перепелині, гусячі, качині);

❌Продукти, які містять підвищену кількість ртуті:

👉🏻риба-меч, марлін, акула, сирі молюски, риба холодного копчення (копчений лосось).

❌алкоголь;

❌корінь солодки.

Джерело інформації: https://www.nhs.uk/pregnancy/keeping-well/foods-to-avoid/