Обовʼязково зберігайте 📌
❌Категорія продуктів, які можуть містити бактерію Listeria та бути причиною лістеріозу, що призводить до викидня або мертвонародження:
👉🏻продукти виготовлені з непастеризованого молока, наприклад мʼякий зрілий козячий сир; блакитні сири: горганзола, рокфор (якщо не варені до кипіння на пару), сири з білою пліснявою: брі, камамбер;
👉🏻непарстерезоване коровʼяче, козяче, овече молоко та вершки.
👉🏻риба холодного копчення, вʼялена риба;
❌Категорія продуктів, які можуть викликати токсоплазмоз, що може бути причиною викиднів:
👉🏻сире мʼясо;
👉🏻печінка та продукти з неї (містить забагато вітаміну А, за може мати тератогенни ефеки на плід, у випадку передозування);
👉🏻всі види паштетів, включаючи вегетаріанські;
👉🏻мʼясо дичини: гуска, куріпка, фазан (може містити свинець);
❌Категорія продуктів, які можуть викликати сальмонельоз та призвести до харчового отруєння:
👉🏻сирі або частково варені яйця (курині, перепелині, гусячі, качині);
❌Продукти, які містять підвищену кількість ртуті:
👉🏻риба-меч, марлін, акула, сирі молюски, риба холодного копчення (копчений лосось).
❌алкоголь;
❌корінь солодки.
Джерело інформації: https://www.nhs.uk/pregnancy/keeping-well/foods-to-avoid/