google-play Про проект Згода користувача Політика конфіденційності

Інтолерантність до фруктози

Белінська Євгенія
Оригінал допису

Фруктоза - це моносахарид, що є одним із основних видів цукру, який зустрічається в природних продуктах, таких як фрукти, мед, деякі овочі та сиропи.

Вона є найсолодшим природним цукром, більш солодкою за цукор (сахарозу). Фруктоза є важливим джерелом енергії для організму і швидко потрапляє в кров через ШКТ.

Цей цукор часто використовується у харчовій промисловості як добавка до напоїв, десертів та інших продуктів. Однак у деяких людей може виникати інтолерантність до фруктози, що може проявлятись:

✔️Дискомфортом у шлунку;

✔️Здуттям та відчуттям важкості;

✔️Діареєю або закрепом;

✔️Відчуттям втоми та слабкістю;

✔️Головним болем.

Важливо відзначити, що симптоми непереносимості фруктози можуть відрізнятися за інтенсивністю в залежності від кількості споживання цього цукру.

Продукти з високим вмістом фруктози:

🍎Фрукти: Особливо високий вміст фруктози мають ягоди, яблука, груші, виноград, абрикоси, персики, сливи, апельсини та мандарини.

🧃Солодкі напої: Безалкогольні напої, такі як фруктові соки та газовані напої, часто містять додану фруктозу як підсолоджувач.

🧁Солодощі:Багато кондитерських виробів, десертів та солодощів містять фруктозу як основний або додатковий інгредієнт.

🍯Мед: Хоча мед містить не лише фруктозу, але й глюкозу, він все ще є значним джерелом фруктози.

🌽Деякі овочі, такі як кукурудза і буряк, також містять певну кількість фруктози.

🥫Готові соуси, джеми, кетчуп.

🧋Сиропи: агава, кленовий сироп та інші.

А Ви помічали неприємні симптоми після вживання продуктів, багатих на фруктозу?

Мирного неба та здоров’я! 💙💛