Пребіотики — це неперетравлювані компоненти їжі, які вибірково стимулюють ріст і/або активність захисної мікрофлори кишечника людини і поліпшують тим самим її здоров’я.
До пребіотиків в основному відносять різновид харчових волокон, які не розщеплюються у верхніх відділах шлунково-кишкового тракту через відсутність в ньому специфічних ензимів. Оскільки ваш організм не перетравлює ці рослинні волокна, вони потрапляють у нижню частину травного тракту, щоб стати джерелом їжі для здорових бактерій у вашому кишечнику.
Пребіотики – це не те саме, що пробіотики, які є корисними бактеріями, хоча обидва важливі для вашої травної системи.
Не всі харчові волокна кваліфікуються як пребіотики. Встановлені пребіотики включають інулін, фруктоолігосахариди (FOS) і галактоолігосахариди (GOS).
Включення пребіотиків у ваш щоденний раціон може сприяти розвитку корисних бактерій у вашому кишечнику, зміцнити вашу імунну систему та підтримувати здорову систему травлення. Пребіотики природним чином містяться в деяких продуктах з високим вмістом клітковини, але іноді їх додають до їжі.
Вони також доступні як дієтичні добавки. Пребіотики — це неперетравлювані компоненти їжі, які вибірково стимулюють ріст і/або активність захисної мікрофлори кишечника людини і поліпшують тим самим її здоров’я.
До пребіотиків в основному відносять різновид харчових волокон, які не розщеплюються у верхніх відділах шлунково-кишкового тракту через відсутність в ньому специфічних ензимів. Оскільки ваш організм не перетравлює ці рослинні волокна, вони потрапляють у нижню частину травного тракту, щоб стати джерелом їжі для здорових бактерій у вашому кишечнику.
Пребіотики – це не те саме, що пробіотики, які є корисними бактеріями, хоча обидва важливі для вашої травної системи.
Не всі харчові волокна кваліфікуються як пребіотики. Встановлені пребіотики включають інулін, фруктоолігосахариди (FOS) і галактоолігосахариди (GOS).
Включення пребіотиків у ваш щоденний раціон може сприяти розвитку корисних бактерій у вашому кишечнику, зміцнити вашу імунну систему та підтримувати здорову систему травлення. Пребіотики природним чином містяться в деяких продуктах з високим вмістом клітковини, але іноді їх додають до їжі.
Вони також доступні як дієтичні добавки.
Немає офіційних рекомендацій щодо того, скільки істи щодня.
Дослідження показують, що вживання від 3 до 5 грамів пребіотиків на день може принести користь здоров'ю Вживання рекомендованої кількості харчових волокон, швидше за все, гарантує, що ви отримуєте достатню кількість.
Чому пребіотики - це важливо?
• Підтримують здорове травлення
• Зміцнюють імунітет
• Допомагають покращити настрій та енергію
• Пребіотики також можуть допомогти профілактиці алергії та симптомів екземи, прямо чи опосередковано впливаючи на системи, що беруть участь у розвитку алергічних захворювань, хоча необхідні подальші дослідження, щоб це активно стверджувати
Однак ефективність пребіотиків може залежати від таких факторів, як вік і загальний стан здоров'я, тому для цього також необхідні додаткові дослідження.
Де їх знайти?
Пребіотики містяться у таких продуктах, як:
1. Зелень кульбаби
У зелені кульбаби багато клітковини (3,5 г на 100 грамову порцію), включаючи інулін.
2. Часник - це гарне джерело інуліну та ФОС, як підтримують хороші кишкові бактерії та використовувалися століттями для загального здоров'я.
Хоча часник має найкращі переваги для здоров'я, якщо його їсти сирим, ви все одно можете отримати користь, якщо включити його в кулінарію.
3. Корінь цикорію
Корінь цикорію має смак, схожий на каву, і, коли його готують як чай, він може замінити каву. Це чудове джерело пребіотиків і високий вміст антиоксидантів
4. Цибуля
Цибуля багата пребіотиками, антиоксидантами та флавоноїдами — сполуками, які допомагають запобігти раку та іншим хронічним захворюванням. Цибуля містить інулін і ФОС, які можуть зміцнити здоров'я кишечника та допомогти вашій імунній системі
5. Топінамбур. Можна споживати сирими або вареним.
6. Банани.
Банани містять різні вітаміни, мінерали та клітковину, включаючи невелику кількість інуліну.
7. Овес
Цільний овес містить багато клітковини та містить бета-глюканову клітковину та стійкий крохмаль, який пов'язують 13 корисними кишковими бактеріями.
8. Яблука
Яблука містять багато вітаміну С, антиоксидантів і клітковини. Клітковина в яблуках містить пектин, який збільшує кількість здорових бактерій y вашому кишечнику та зменшує кількість шкідливих.
Давайте разом піклуватися про своє здоров'я зсередини!
Почніть додавати більше пребіотиків до свого раціону вже сьогодні і відчуйте різницю!
Поділіться цим постом з друзями, щоб і вони дізналися більше про таємниці здорового кишківника