Магній є кофактором майже 80% ферментів в нашому тілі. Він потрібен для утворення нейромедіаторів, а його брак пов’язують із серцево-судинними хворобами, діабетом, остеопорозом, гіпертензією, та неврологічними порушеннями.
Дякую за 💜 та поширення. Ставте ваші питання в коментарях
Отже, продовжимо
Денна потреба в магнії — 3,6 мг/кг. Більшість добавок пропонує більшу дозу. Але річ у тім, що магній має обмеження в засвоєнні. Які саме?
Магній поглинається в кишківнику пасивним та активним перенесенням. Активне означає, що є білок, який як перевізник, тягне іон магнію із кишківника в кров. Це важливий момент, адже в такому разі саме кількість переносників буде обмежувати здатність тіла засвоїти магній.
Магній, кальцій та цинк мають спільний переносник в кишківнику — що їх більше в організмі, то сильніша конкуренція і гірше поглинання.
Якщо ви хочете приймати магній, то пийте його невеликими дозами та окремо від кальцію та цинку, і поєднуйте із білковою та жирною їжею, сухарями і коренеплодами -— вони сприяють поглинанню магнію. А висівки, гриби, шпинат, горіхи і високі дози інших мінералів будуть перешкоджати засвоєнню магнію з добавок.
Магній міститься в усіх зелених овочах, зелені та крупах
• Шоколад
Він дуже багатий магнієм, 65 мг на 28г порції. Чорний шоколад також має високий вміст заліза, міді та марганцю
• Авокадо - неймовірно поживний фрукт і смачне джерело магнію. Один середній авокадо містить 58 мг магнію, що становить 14% від DV
• Горіхи. Наприклад, 1 унція. (28 г) порції кешью містить 83 мг магнію, або 20% від DV
• Бобові - це сімейство, до якого входять сочевиця, квасоля, нут, горох і соєві боби. Наприклад, 1 чашка (172 г) варених чорних бобів містить вражаючі 120 мг магнію, що становить 29% від DV
• Тофу є основним продуктом вегетаріанської дієти завдяки високому вмісту білка. Виготовляється пресуванням соєвого молока в м'який білий сир, також відомий як бобовий сир.
• Багато насіння, включаючи насіння льону, гарбуза та чіа, також містять велику кількість магнію.
Насіння гарбуза є особливо хорошим джерелом магнію, 168 мг в 1 унції (28г)
• Цільні зерна є чудовим джерелом багатьох поживних речовин, у тому числі магнію.
1 чашка (168 г) порції вареної гречки містить 86 мг магнію, що становить 20% від DV
• Певні сорти риби мають високий вміст магнію. До них відноситься лосось, скумбрія та палтус.
Фактично, 3,5 унції (100 г) вареного лосося містить 30 мг магнію, що становить 7% від DV
• Банани також багаті магнієм, 37 мг магнію міститься в одному великому банані
• Листова зелень дуже поживна та містить в складі багато магнію. 1 чашка (180 г) вареного шпинату містить 158 мг магнію