З вас ♥️ за працю і починаємо читати пост.
🍽️Отже, що таке "правило тарілки"?
Подумки розділіть тарілку на дві частини, одну з яких – ще на дві частини.
Таким чином у вас виявиться три частини:
1️⃣ Найбільшу (50%) ви заповнюєте овочами та зеленню.
2️⃣ Одну половинку (25%) – білком.
3️⃣ Ще одну – вуглеводами (25%).
🍽 "Метод тарілки" – це простий спосіб схуднути, коли не хочеться рахувати калорії та строго дотримуватися меню тієї чи іншої дієти. Тарілку ви можете заповнити улюбленими продуктами, і подібний раціон виходить дуже різноманітним. Тарілка в даному методі використовується діаметром 20-24 см.
🥬 Клітковина (половина тарілки) – використовуйте низьковуглеводні овочі та зелень. Це огірки, помідори, зелена та цвітна капуста, броколі, кабачки, баклажани, кріп, цибуля, селера тощо. Деякі люди помилково відносять сюди картоплю і батат. Пам'ятаємо, що це вуглеводні продукти (їх в іншу частину тарілки).
🍗 Білок – важливий будівельний елемент для організму. Приклади білкових продуктів – птиця (курка, індичка, перепілка), риба нежирна (минтай, скумбрія, сібас, дорадо), морепродукти (кальмари, мідії, креветки), яйця (курячі, перепелині), тофу.
🥣 Складні вуглеводи. Це, в першу чергу, цілозернові крупи – вівсянка довгого варіння, кіноа, гречка, рис нешліфований (бурий, дикий, чорний, червоний), цілозерновий хліб або хлібці. Як вуглеводи так само можна вживати фрукти і ягоди з невисоким глікемічним індексом.
❗️Щоб схуднути за "правилом тарілки" потрібно дотримуватися двох правил:
✅ Чітко стежити за кількістю засвоюваних вуглеводів
✅ Стежити за кількістю і жирністю вищеперерахованих продуктів.
✅ Вуглеводи залишати на сніданок і обід, а з вечері можна їх забрати.
Користуєтесь цим методом?