google-play Про проект Згода користувача Політика конфіденційності

"Правило тарілки". Детальний розбір

Кривов'яз Юлія
Оригінал допису

З вас ♥️ за працю і починаємо читати пост.

🍽️Отже, що таке "правило тарілки"?

Подумки розділіть тарілку на дві частини, одну з яких – ще на дві частини.

Таким чином у вас виявиться три частини:

1️⃣ Найбільшу (50%) ви заповнюєте овочами та зеленню.

2️⃣ Одну половинку (25%) – білком.

3️⃣ Ще одну – вуглеводами (25%).

🍽 "Метод тарілки" – це простий спосіб схуднути, коли не хочеться рахувати калорії та строго дотримуватися меню тієї чи іншої дієти. Тарілку ви можете заповнити улюбленими продуктами, і подібний раціон виходить дуже різноманітним. Тарілка в даному методі використовується діаметром 20-24 см.

🥬 Клітковина (половина тарілки) – використовуйте низьковуглеводні овочі та зелень. Це огірки, помідори, зелена та цвітна капуста, броколі, кабачки, баклажани, кріп, цибуля, селера тощо. Деякі люди помилково відносять сюди картоплю і батат. Пам'ятаємо, що це вуглеводні продукти (їх в іншу частину тарілки).

🍗 Білок – важливий будівельний елемент для організму. Приклади білкових продуктів – птиця (курка, індичка, перепілка), риба нежирна (минтай, скумбрія, сібас, дорадо), морепродукти (кальмари, мідії, креветки), яйця (курячі, перепелині), тофу.

🥣 Складні вуглеводи. Це, в першу чергу, цілозернові крупи – вівсянка довгого варіння, кіноа, гречка, рис нешліфований (бурий, дикий, чорний, червоний), цілозерновий хліб або хлібці. Як вуглеводи так само можна вживати фрукти і ягоди з невисоким глікемічним індексом.

❗️Щоб схуднути за "правилом тарілки" потрібно дотримуватися двох правил:

✅ Чітко стежити за кількістю засвоюваних вуглеводів

✅ Стежити за кількістю і жирністю вищеперерахованих продуктів.

✅ Вуглеводи залишати на сніданок і обід, а з вечері можна їх забрати.

Користуєтесь цим методом?