google-play Про проект Згода користувача Політика конфіденційності

Цукор

П'єц Вікторія
Оригінал допису

🍬Цукор та все про нього.

Спойлер - не демонізуємо, але завжди питання у кількості, балансуємо.

Те,що ми називаємо "цукор"- здебільшого застосовують до сахарози (C12H22O11), яка виробляється промисловим способом з цукрового буряка , цукрової тростини .

Чи корисно вживати цукор ?

Так,це джерело енергії для організму. Як саме?- всмоктування сахарози у ШКТ призводить до поширення її у кровоносних судинах, а вони є у всіх органах. Відповідно з течією крові клітини отримують "паливо" аби працювати.

При споживанні солодких продуктів у людини покращується Адже збільшується рівень серотоніну в організмі.

🍫Все добре у міру. То ж яка норма вживання цукру?

Для дорослого населення 25-37 грамів на день (6-9 чайних ложок, 5-8 кубиків)

Для дітей - 15грам (4 чайні ложки, 3 кубики).

❗Будьте уважні до вмісту цукру у газованих напоях, печиві,пряниках, батончиках, кетчупі, соках. Адже часто саме вживання таких продуктів сприяє вживанню більшого денного об'єму цукру.

🍬То яка ж шкода від надмірного вживання цукру?

Збільшений ризик розвитку ожиріння ,карієсу, стеатозу печінки, атеросклерозу , цукрового діабету 2 типу та ін.

Звісно,що ці патології мають не одне походження - вживання цукру, це поліетіологічні(багато причин) захворювання,однак є багато досліджень (прикріплю посилання нижче у коментарях аби не бути голослівною) вказують на підвищений ризик розвитку цих захворювань при надмірному вживанні цукру.

Пам'ятаємо про рекомендовані дози, та остерігаємося надмірного вживання зокрема прихованого цукру.⏩⏩⏩