google-play Про проект Згода користувача Політика конфіденційності

Канапочку з пліснявою?

П'єц Вікторія
Оригінал допису

🥫О , банка варення в холодильнику, ну і що що там пліснява можна зняти і продовжувати ласувати.

В принципі в житті можна все, просто дещо один раз.

🍄Пліснява - це вид грибів мікроміцетів.Складаються ці друзі з ниток на кінцях яких розміщені спори.

Зрозуміло, що ми не живемо у вакуумі та не зберігаємо в ньому продукти.У холодильнику, на кухонних дошках, губках і навіть ножах можуть прекрасно жити спори грибочків і чекати свого часу.

Найкраще цвілеві гриби розвиваються у :

-теплих і вологих місцях;

-мікроміцети обожнюють цукор (тому пліснява частіше з'являється на джемах, вареннях, хлібі)

🍄Чому цвіль різнокольорова?

Колір залежить від виду плісняви. Саме колір спор ми бачимо. Вони можуть подружитися і рости на одному продукті у кількох видах.

💀Чим небезпечна пліснява?

Не у всіх,але у найбільш вразливих груп населення (діти, люди з імунодефіцитами та онкозахворюваннями , певними вадами розвитку дихальних шляхів) можуть виникнути алергічні реакції при контакті з пліснявою (риніт, кон'юнктивіт, загострення бронхіальної астми).

При вживанні спор плісняви у їжу можуть виникнути розлади травлення (болі у животі, діарея, блювання)

Цікавий факт для виникнення алергічної реакції не обов'язково вживати у їжу продукти з пліснявою, достатньо лише вдихнути спори.

Деякі види пліснявих грибів можуть продукувати токсини.

🍄Як вберегти себе від плісняви?

Раз у тиждень мийте холодильник.

-зберігайте продукти правильно, можна у контейнерах;

-не вживайте в їжу продукти що вже заражені пліснявою (навіть якщо там трошечки- ми бачимо спори а решта плісняви усередині)

-якщо знайшли удома продукт на якому виросла пліснява не нюхайте його(повірте діором там не пахне, а пахне грибами а спори Ви вдихнути можете), просто обережно покладіть продукт у пакет, зв'яжіть та викиньте.