google-play Про проект Згода користувача Політика конфіденційності

Алергія на коров’яче молоко

Луцька Олена
Оригінал допису

📌Алергія на коров’яче молоко (також відома як алергія на білок коров’ячого молокa) — це реакція імунної системи на білки, що містяться в коров’ячому молоці, головним чином казеїн і лактальбумін. Алергія на коров’яче молоко є однією з найпоширеніших дитячих харчових алергій, вона вражає біля 7% немовлят до року.

📌Алергія на білки коровʼячого молока - НЕ те саме, що непереносимість лактози. Лактоза - вуглевод.

📌Існує два типи алергії на коров’яче молоко в залежності від реакції імунної системи.

✔️Харчова алергія, опосередкована IgE,викликається антитілами до імуноглобуліну Е (IgE). Симптоми можуть виникнути протягом кількох хвилин після вживання коров’ячого молока або до двох годин після цього.

✔️Харчова алергія, не опосередкована IgE, є найпоширенішим типом алергії на коров’яче молоко, і симптоми «відстрочені» (проявляються повільно) і спричинені іншою частиною імунної системи, яка реагує по-іншому. Симптоми зазвичай розвиваються через дві години після споживання, але можуть тривати до 72 годин.

❗️Дієта без коров’ячого молока означає уникання білків у коров’ячому молоці та уникання молока багатьох інших чотириногих ссавців, оскільки їх молочні білки дуже схожі. ❗️Тому козяче та овече молоко не є придатною альтернативою для дітей, які страждають на алергію на коров’яче молоко.