🍊Часто в мене запитують що можна вживати і не можна вживати з антидепресантами
🍊Всі антидепресанти які зараз використовуються в Україні і в Світі можна поєднувати з усіма продуктами харчування.
🍊Виключення це тільки ГРЕЙФПФРУТ
🍊Так як грейфпфрут містить речовини які нейтралізують ферменти які розщеплюють антидепресанти ( утилізують ) печінкою- цитохром Р450 .
🍊І тим самим концентрація антидепресанту може підвищуватися і можуть бути побічні дії, внаслідок збільшення концентрації антидепресанту в крові!
🍊Апельсини, бананани, банани, мандарини, шоколад, кава, сир, чай, памело, ківі, авокадо і всі інші фрукти і овочі тощо! Все можна!
🍊Навіть Якшо ви з’їсте дольку чи дві грейпфрута також нічого не буде!
🍊Це просто не потрібно запивати пігулки грейпфрутовим соком і їсти їх постійно!
🍊Тому, Якшо вам призначили антидепресанти - то можете спокійно все їсти і себе ні в чому не обмежувати ( крім грейпфрута )
🍊❤️⁉️Але ж мої тривожні пацієнти «забивають» і Гуглі з якими продуктами не можна поєднувати антидепресанти?
🍊🤔І їм відразу вибиває що антидеппесанти які є інгібіторами МАО НЕ МОЖНА разом з сиром, сосисками, квашену капусту, соєвий соус, яловичу і курячу печінку, в’ялену рибу і м’ясо, йогурти, інжир, ізюм і сметану.
🍊Всі перераховані продукти містять тирамін, який при поєднанні з інгібіторами моноаміноксидази здатний різко підвищувати артеріальний тиск.
🍊Але АНТИДЕПРЕСАНТИ З ГРУПИ інгібітори МАО НЕ у НАС В УКРАЇНІ , не у Світі вже не використовуються тому що мають багато побічних дій!
Будьте здорові! Бережіть себе та близьких!