google-play Про проект Згода користувача Політика конфіденційності

Фруктові та ягідні кісточки. Яка в них користь?

Курилець Алла
Оригінал допису

Добрий день, друзі! Сьогодні, як і обіцяла, розповім про користь фруктових та ягідних кісточок 🧐

Допис має інформативний характер, до доказової медицини не має відношення.

Лікуватись кісточками не потрібно! Але якщо Ви ненавмисне проковтнули кісточку, то можливо щось і корисне з того й отримали 😉

🍇 Виноградні кісточки:

- вітамін “молодості” Е

- містять фітоестрогени, які корисні жінкам в зрілому віці

- укріплюють стінки судин, капілярів

- знижують тиск, холестерин

🫒 Оливкові кісточки:

- мають жовчогінну дію

- діють як сорбенти

🍊Грейпфрутові кісточки:

- містять антиоксиданти з групи біофлавоноїдів

- вітаміни С, Е

- фруктові кислоти

🛑 Кісточки гранату:

- корисно споживати під час клімаксу, знижують тиск

- містять вітаміни В6, В9, С, РР, мінерали залізо, натрій, фосфор, калій

- містять щавелеву, яблучну та лимонні кислоти

- покращують травлення завдяки вмісту клітковини

🍈 Сливові кісточки:

- мають сечогінний ефект

🍏 Кісточки з яблук:

- містять вітамін Е та йод, 6-7 зерняток забезпечать добову норму йоду в організмі

🍉 Кісточки з кавуна:

- містять ненасичені кислоти олеїнові, лінолеві кислоти

З повагою, гастроентеролог Алла Анатоліївна Курилець

Вдячна за вподобайки ❤️