Добрий день, друзі! Сьогодні, як і обіцяла, розповім про користь фруктових та ягідних кісточок 🧐
Допис має інформативний характер, до доказової медицини не має відношення.
Лікуватись кісточками не потрібно! Але якщо Ви ненавмисне проковтнули кісточку, то можливо щось і корисне з того й отримали 😉
🍇 Виноградні кісточки:
- вітамін “молодості” Е
- містять фітоестрогени, які корисні жінкам в зрілому віці
- укріплюють стінки судин, капілярів
- знижують тиск, холестерин
🫒 Оливкові кісточки:
- мають жовчогінну дію
- діють як сорбенти
🍊Грейпфрутові кісточки:
- містять антиоксиданти з групи біофлавоноїдів
- вітаміни С, Е
- фруктові кислоти
🛑 Кісточки гранату:
- корисно споживати під час клімаксу, знижують тиск
- містять вітаміни В6, В9, С, РР, мінерали залізо, натрій, фосфор, калій
- містять щавелеву, яблучну та лимонні кислоти
- покращують травлення завдяки вмісту клітковини
🍈 Сливові кісточки:
- мають сечогінний ефект
🍏 Кісточки з яблук:
- містять вітамін Е та йод, 6-7 зерняток забезпечать добову норму йоду в організмі
🍉 Кісточки з кавуна:
- містять ненасичені кислоти олеїнові, лінолеві кислоти
З повагою, гастроентеролог Алла Анатоліївна Курилець
Вдячна за вподобайки ❤️