google-play Про проект Згода користувача Політика конфіденційності

Анемія у вагітних

Калиній Тетяна
Оригінал допису

🩸Анемія у вагітних🩸- це зниження рівня гемоглобіну до 110 г/л в першому та третьому триместрах та менше 105г/л в другому триместрі (дані ВООЗ).

Не мало- не багато, а майже кожна третя вагітна жінка має анемію☝🏻

Чим небезпечний цей стан?

Небезпека в тому, що через велику поширеність анемії, її сприймають як належний стан на період вагітності і відмовляються від лікування 😔

Тим часом

анемія у вагітної може бути причиною:

✅прееклампсії

✅передчасного відшарування плаценти

✅передчасних пологів

✅кровотечі після пологів

✅низької ваги дитини при народженні

✅уповільнення росту та розвитку дитини після народження

✅порушення дозрівання слухового апарату у плода

☝🏻є дані, які свідчать про підвищений ризик розвитку післяпологової депресії у жінок, які мали анемію під час вагітності і після пологів🤯🤯🤯

🤔Дана інформація не для залякування, а для розуміння серйозності ситуації.

Тому контролюйте із своїм лікарем показники крові і вчасно коригуйте дефіцити🙏🏻

Не забувайте про важливість харчування:

♦️обмежте

чай, каву, шоколад оскільки ці продукти суттєво знижують засвоювання організмом заліза.

Пам‘ятайте, якщо анемія вже прийшла, то виключно харчуванням її не вилікувати! потрібно додатково приймати препарати заліза.

Які? - вам підкаже ваш лікар♥️

Обіймаю вас, ціпоньки🐥

Будьте чемні🐣

Якщо не полінуєтесь покласти ❤️ цьому допису, то в наступному детальніше поговоримо про харчування та лікування анемії у вагітних🤍