🩸Анемія у вагітних🩸- це зниження рівня гемоглобіну до 110 г/л в першому та третьому триместрах та менше 105г/л в другому триместрі (дані ВООЗ).
Не мало- не багато, а майже кожна третя вагітна жінка має анемію☝🏻
Чим небезпечний цей стан?
Небезпека в тому, що через велику поширеність анемії, її сприймають як належний стан на період вагітності і відмовляються від лікування 😔
Тим часом
анемія у вагітної може бути причиною:
✅прееклампсії
✅передчасного відшарування плаценти
✅передчасних пологів
✅кровотечі після пологів
✅низької ваги дитини при народженні
✅уповільнення росту та розвитку дитини після народження
✅порушення дозрівання слухового апарату у плода
☝🏻є дані, які свідчать про підвищений ризик розвитку післяпологової депресії у жінок, які мали анемію під час вагітності і після пологів🤯🤯🤯
🤔Дана інформація не для залякування, а для розуміння серйозності ситуації.
Тому контролюйте із своїм лікарем показники крові і вчасно коригуйте дефіцити🙏🏻
Не забувайте про важливість харчування:
♦️обмежте
чай, каву, шоколад оскільки ці продукти суттєво знижують засвоювання організмом заліза.
Пам‘ятайте, якщо анемія вже прийшла, то виключно харчуванням її не вилікувати! потрібно додатково приймати препарати заліза.
Які? - вам підкаже ваш лікар♥️
Обіймаю вас, ціпоньки🐥
Будьте чемні🐣
Якщо не полінуєтесь покласти ❤️ цьому допису, то в наступному детальніше поговоримо про харчування та лікування анемії у вагітних🤍