Насолити серцю

Федів Наталя
Оригінал допису

В той момент, коли довкола справжнє сафарі за сіллю, давайте поговоримо про користь та шкоду цього продукту для вашого 🫀.

Розпочнемо з плюсів-натрій відіграє важливу роль в роботі нервового та м’язового волокна, також він допомагає підтримувати баланс в рідини в організмі.

Проте надмір 🧂 збільшує ⬆️Na 🔜 це веде до ⬆️об‘єму рідини в організмі 🔜 як наслідок до ⬆️артеріального тиску.

Високий тиск-це фактор ризику інфаркту, інсульту, серцевої недостатності…при наявності останньої, споживання підвищеної кількості солі сприяє швидшій декомпенсації.

ВООЗ вважає безпечним прийом 1 чайної ложки солі/добу-це 2300мг Na. Для кардіологічного пацієнта рекомендації 1500мг Na. І щоб «назбирати» цю чайну 🥄 за день, нам не обов‘язково все добре присолити. Сіль міститься у сирах, супах, соліннях, маринаді, кетчупі, снеках, в’яленому м’ясі, випічці, що містить харчову соду чи розпушувач, та інших продуктах, які ми щодня споживаємо.

На останок розвінчу ще один фейк про безпечність чи то більшу користь певної солі. Йодована, кам’яна, гімалайська, чорна-усі вони містять однакову кількість натрію-тому немає більш корисної чи шкідливої.

Сіль незабаром, обов’язково, з‘явиться у вільному доступі, тому в нас обмаль часу, щоб сформувати ще одну звичку здорового харчування.

А ви любите «смачно» посолити?